Mijn Blogs

Durf jij?

Zoals sommige van jullie wel eens zien sta ik niet alleen achter de camera maar soms ook ervoor. Dit is zo gekomen doordat ik een goede kennis van me, die prachtig fotografeert, vroeg of hij wat zakelijke profielfoto’s van mij wou maken.

Deze zette hij op zijn portfolio en van daaruit kwamen wat verzoekjes of ik wou poseren. Doodeng vond ik het. Want hoe ongemakkelijk is dat?geef mij maar liever zelf een camera in handen. Een ander kan ik precies vertellen hoe te staan of waar heen te kijken, maar om dit zelf te doen?

Nu een paar shoots verder vind ik het erg leuk om te doen. Elke fotograaf heeft zijn eigen stijl en maakt op zijn of haar manier kunst. Kunst waar ik in/ op sta. Hoe tof is dat?! Het levert me niet alleen prachtige foto’s op maar ook mijn zelfvertrouwen is met sprongen vooruit gegaan.

Want nu zie ik wie ik ben en wat ik uitstraal. Op de ene foto kracht, de andere onzekerheid of juist veel lol.

Al deze kanten mogen er zijn. Doordat ik deze foto’s van mezelf zie, zie ik een vrouw. Een vrouw die veel doorstaan heeft en sterk is. Een vrouw die ik meer kan accepteren zoals ze is. Een vrouw die heel blij en ook heel verdrietig kan zijn.

En hoe mooi is dat?!

Veel mensen vinden het ongemakkelijk om voor de lens te staan. Lastig om zichzelf terug te zien zonder veel kritiek te hebben op hoe ze eruit zien. Voor al deze mensen, probeer het maar eens. Laat een geliefde , vriendin of kennis maar eens foto’s van je maken en kijk naar jezelf. Wie ben je en wat straal je uit. Kijk en accepteer, dit zal je zoveel opleveren.

Ik gun jou ook dat je met een glimlach naar jezelf kan kijken, of je nou lacht , peinst of raar kijkt.

Let’s shoot!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *