Mijn Blogs

Wat anderen denken

Iedereen heeft er wel eens mee te maken, het oordeel van anderen.
Vroeger kon ik me er vreselijk druk om maken, dan dacht ik vaak ; wat zouden anderen wel niet denken. ‘ laat ik het maar niet doen, want stel je voor dat iemand er dit of dat van vindt……’
Wat een onzekerheid, en wat een rotgevoel was dat.
In de loop van de jaren heb ik geleerd om vooral uit te gaan van dat wat voor mij goed voelt. Als ik iets wil doen dan doe ik dat, en van te voren check ik of het ok voelt. 

Want als mensen slecht over je willen praten doen ze dat toch wel. En waarom zou jij jezelf dingen ontnemen door een mogelijk oordeel van anderen?

Ik kies ervoor om het me niet meer aan te trekken wat anderen over mij zeggen. 
Het levert me niks op en kost alleen maar energie. Ik leef voor mezelf en mijn naasten, hun mening trek ik me wèl aan omdat ik er iets mee kan. 
Het is dan geen loos oordeel maar feedback waarmee ik aan de slag kan. Of advies waar ik wat aan heb. En daar kom je verder mee. 

Dus soms loop ik heerlijk op mijn laarzen in een joggingbroek met mijn haar in de war door de weilanden hier.  Gewoon omdat ik dat zalig vind, omdat het kan. Iets wat ik vroeger nooit gedaan zou hebben, want stel je voor wat anderen zouden denken. 

Het gaat om wat je zelf voelt en niet om wat anderen vinden of denken te vinden. 
Één schrale troost; mensen vinden toch overal wel wat van. Of je nou dingen wel of niet doet. 

Doe of laat jij dingen omdat je bang bent wat anderen vinden? Probeer dan eens goed te kijken naar wat je daarin onzeker maakt. Vaak is het een onderliggend oordeel naar jezelf. Wanneer je meer ok met jezelf bent, zul je ook merken dat je meer van jezelf uit kan gaan en het oordeel van anderen makkelijker los kan laten. Het geeft je zoveel meer ruimte en rust. 
Probeer het maar eens.

Foto: Alst Photography

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *