Mijn Blogs

De kansen die het Coronavirus jou biedt

Het Corona tijdperk.
Iedereen heeft er mee te maken. Misschien kan je niet meer naar je werk, de scholen zijn dicht, sportclubs zijn gesloten en alle horeca is dicht. Het is een bizarre tijd. Want wat zo normaal leek is nu ineens niet meer normaal. Er worden regels gemaakt over met hoeveel mensen je samen mag zijn en waar je nog naar toe mag. Dit had niemand zich een paar maanden geleden voor kunnen stellen.  De impact van het Corona virus merkt iedereen, en toch ervaart iedereen het weer anders. 

Je kan balen dat je je ‘ normale’ dingen niet meer kan doen en dat er nu beperkingen zijn. Maar je kan ook genieten van het meer thuis zijn. De ruimte en de tijd voor elkaar hebben.  Het ordenen van zowel je hoofd als je huis. 

Je kan deze periode bijvoorbeeld gebruiken om te kijken of datgene wat je normaal gesproken doet, echt is wat je wilt doen. 
Doordat je nu ‘ stil’  komt te staan zul je zien dat je meer ruimte hebt om van een afstandje hiernaar te kijken.  Is je werk nog uitdagend genoeg voor je? geeft het je energie of kost het je alleen maar energie. 

En welke mensen mis je nu het meest?
Net als welke mensen je nu niet mist, of minder mist. Voegen die nog wat toe aan je leven of zijn het verplichte bezoekjes die je aflegt. En wil je dat nog wel? Wil jij je tijd en energie besteden aan iets wat je eigenlijk niet wilt of wat eigenlijk niet goed voelt?

Je kan jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen stellen:
Kan ik goed alleen zijn of leven met minder ‘ afleiding’?
Wat doet dit met me? Wordt ik er onrustig van of vind ik het juist wel prettig?

Voor mij persoonlijk verandert er niet heel veel tijdens deze periode. Normaal ben ik ook veel thuis en heb ik bewust een wat kleinere wereld. Door mijn depressies heb ik leren kiezen wat ik wel en niet wil, simpelweg omdat niet alles meer kan, en ik ben zo heel bewust gaan leven. 
En natuurlijk mis ik mijn familie en vriendinnen enorm. Maar alleen zijn en leven met de dag is iets wat ik in de loop van de jaren geleerd heb, en ik vind het heerlijk. Het geeft me vrijheid, ik kan zo doen waar ik op dat moment behoefte aan heb.
Ik zie door dit ‘ Corona’ tijdperk heel duidelijk wat ik mis en wat ik straks meer wil gaan doen. Namelijk er meer op uit gaan en al het moois buiten zien, samen met de mensen die me dierbaar zijn. 
Meer fotograferen, durven experimenteren en portretfotografie meer aandacht geven. Die heerlijke kinder koppies vastleggen met al hun mooie uitdrukkingen. 

Er zijn natuurlijk ook gezinnen waar het nu hard werken is met de kinderen hele dagen thuis. Ze begeleiden bij hun schoolwerk, entertainen en misschien zelf ook nog thuis moeten werken. 
Dan is het misschien juist nu een bewustwording van hoe je straks je tijd in wilt delen als de kinderen weer naar school zijn. Misschien wil je wel meer tijd voor jezelf maken, of juist meer bezig zijn. 

Het is voor iedereen aanpassen, en ik geloof dat dit tijdperk ons veel op kan brengen.
We moeten nog even doorzetten, laten we er wat positiefs van maken. 
Zet hem op allemaal de komende weken. 

Foto: Eyeanna fotografie

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

15 − zeven =