Mijn Blogs

Stil Staan

Hoe vaak nemen we eigenlijk de tijd om echt STIL te staan?…..Juist ja, veel te weinig.
Door stil te staan kan je pas goed zien wat er allemaal om je heen gebeurt en wat er voor moois is.
Eigenlijk is het mindfull wandelen. Je wordt je bewust doordat je hier de tijd en stilte voor neemt.
Door die rust maak je ruimte voor nieuwe dingen, zo komen er bij mij vaak ineens creatieve ideeën of plannen op van dingen die ik allemaal wil gaan doen.
Wat kan het jou opleveren?

Ik heb echt STIL leren staan door mijn hondje Pien.
Wanneer ik wandel met haar moet er natuurlijk overal gesnuffeld en gekeken worden. Nou kan ik denken:  ‘schiet eens op, ik moet nog van alles doen’. Maar door andersom te denken en door om me heen te kijken wanneer ze snuffelt zie ik zoveel moois. De kleine dingen zijn het die me blij maken. De kikkers die ik hoor kwaken in de sloot, de vogeltjes die fluiten, de ooievaars in het weiland, de bloemetjes in de berm, de zon op mijn gezicht, een glimlach van een buurkindje wat langs komt fietsen of juist de stilte van de natuur. Er is zoveel moois te zien en te horen. Elke keer denk ik dan, zo dat heb ik weer in “the pocket”. En vrolijk wandel ik dan verder.
Dan kijk ik naar Pien en bedank haar voor deze mooie ervaring.

Foto’s : Anna


Zo zie je maar dat stil staan zeker niet vervelend hoeft te zijn. Het is maar hoe je het beleeft en wat je doet met je ‘wachttijd’. Wanneer je echt om je heen kijkt zal je merken dat er zoveel meer dingen gebeuren en zijn dan wanneer je maar door raast. Je kunt het overal toepassen, in wachtkamers, in de file, op je werk….
Probeer het ook maar eens en kijk wat het jou brengt.

Liefs Anna

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *